Pieci ieteikumi spēcīgākai imūnsistēmai

Ingvers

Ingveram piemīt sildošs efekts. Tas uzlabo vielmaiņu un stimulē asinsriti. Tam piemīt antibakteriālas īpašības, turklāt ir spēcīga pretdrudža un pretiekaisuma iedarbība, tādēļ izcili lietojams saaukstēšanās laikā.

Fiziskās aktivitātes

Fiziskās aktivitātes uzlabo imūnsistēmas darbību, jo to laikā un pēc tām organismā izdalās citokīni, uzlabojas limfocītu cirkulācija. Rezultātā samazinās respiratoro infekciju saslimšanas risks.

Ķiploks

Ķiploka sastāvā ir glikozīds Allīns, kas organismā pārveidojas par Allicīnu. Tam ir ļoti spēcīgas imunitātes uzlabošanas spējas, turklāt ir antivirāla, antimirobiāla un antikancerogēna iedarbība.

Pastaigas un došanās ārā ziemā

Došanās svaigā gaisā, ziemā, palīdz spēcināt imūnsistēmas aktivitāti, līdz ar to samazinās infekciju slimību un alerģiju risks. Svarīgi vēdināt arī telpas, lai notiktu tīra gaisa apmaiņa, sevišķi, ja telpā ir daudz cilvēku.

Medus

Dabass spēks - tējkarotē! Medū ir daudz antioksidanti, tādēļ tas pasargā no oksidatīvā stresa un uzlabo imunitāti. Turklāt medum piemīt klepus nomācošs efekts, līdz ar to, gan pieaugušajiem, gan bērniem pēc viena gada vecuma,piemērots saausktēšanās un klepus ārstēšanai.

Previous
Previous

SPORTS UN VINGROŠANA VESELĪBAI

Next
Next

Vērtīgais kopīgais laiks