Nevienam nepatīk sāpoša galva, tomēr atsevišķu profesiju pārstāvji bieži izjūt galvassāpes. Īpaši nepatīkami, ja tās kļūst hroniskas un jūtamas teju katru dienu.

Lai izslēgtu nopietnas saslimšanas, vēlams vērsties pie ģimenes ārsta, kurš nepoeciešamības gadījumā rekomendēs veikt papildu izmeklējumus un izrakstīs medikamentus.

Tomēr aizvien biežāk ārsti rekomendē vingrošanu veselībai, turklāt, ne vienmēr ārstniecisku vai fizioterapeita uzraudzībā. 

Arī mūsu klienti, kas uzsāk vispārēju vingrošanu, pilates vai jogu, norāda, ka pie mums vērsties sūdzību par galvas sāpēm gadījumā, ieteicis ārsts, galvenais galvassāpju cēlonis ir izrādījies muskuļu saspringums kakla un plecu muskuļos. 

Jāņem vērā, ka bieži muskuļu disbalanss kakla un plecu joslā var izraisīt arī tirpoņu rokās, sāpes plecu locītavās, hronisku nogurumu un pat grūtības fokusēt skatienu, koncentrēt uzmanību vai dziļi ieelpot.

Jāatceras, ka hipertonuss minētajos muskuļos bieži kombinējas ar disbalansu arī krūšu, roku, muguras, vēdera un pat kāju muskuļos.

Tādēļ ir rekomendējama nevis segmentāra vingrošana tikai kaklam vai pleciem, bet vingrinājumi visam ķermenim, līdzsvarojot muskulatūras kopējo disbalansu.

Previous
Previous

Izmainīts kustību stereotips

Next
Next

Ēst veselīgi