Izmainīts kustību stereotips

Vai esat pavērojuši kādreiz zīdaiņa, bērna attīstību? Cik kustības, pozas ir vieglas un nepiespiestas, tomēr, kad esam jau pieaugušā vecumā, nereti nemaz nevaram izpildīt tādas kustības vai darām to ar lielu piepūli - sēdēt ar taisnu muguru, noturēt sevi balstā un izvērst elkoņus sānis, sēdēt Z sēdē, veikt rotācijas, saliekšanos un atliekšanos mugurkaulā, utt.

Ikdienā lielākā daļa ir mazkustīgi, piespiedu pozas darbā, sēdošs darbs pie datora - tas ilgtermiņā ķermeni padara stīvu, veicina saspringumu, veicina plecu joslas elevāciju, veidojas sāpes dažādās ķermeņa daļās un arī kustību ierobežojumi. Kopumā rodas stājas izmaiņas, atsevišķi muskuļi vai muskuļu grupas saīsinās un novājinās.

Kad nodarbībā klientam ierāda pareizu sākuma stāvokli pirms veikt vingrinājumu, nereti jau tad ir grūtības noturēt šo pozīciju, jo muskuļi ikdienā, vājuma un saīsinājuma dēļ, nespēj veikt normālu darbu, kā tam būtu jābūt.

Bet to var labot - mūsu nodarbībās klients mācās no jauna izjust un iepazīst savu ķermeni, izmainīt nepareizos kustību stereotipus, un ķermeni padarīt spēcīgu un lokanu.

Previous
Previous

Pavasaris un hroniskās saslimšanas

Next
Next

Galvassāpes